Cholesfytol® to suplement diety składający się z fermentowanego czerwonego ryżu (Monascus purpureus) i suchego ekstraktu z owoców drzewa oliwnego (Olea europaea L.).
Jego skład jest skuteczny i sprawdzony: dawki w monakolinie K i hydroksytyrozolu odpowiadają zaleceniom EFSA. (European Food Safety Authority)
Fermentowany czerwony ryż stosowany w Cholesfytolu® to nowatorskie podejście do współczesnej suplementacji diety. Zawiera 10 mg czerwonego ryżu drożdżowego standaryzowanego na min. 80% postaci hydroksykwasu. Postać ta nie musi być dalej przekształcana, aby być aktywna. Dzięki temu Twój organizm wchłania ją natychmiastowo.
Monakolina K drugiej generacji (znacznie bardziej skoncentrowana w postaci hydroksykwasu) zapewnia:
Obecność suchego ekstraktu z owoców drzewa oliwnego wprowadza kolejną innowację! Zwiększa aktywność fermentowanego czerwonego ryżu poprzez zmniejszenie utleniania cholesterolu LDL, a tym samym jego redukcję jego zdolności przylegania do ścianek naczyń.
Co dodaje suchy ekstrakt z owoców drzewa oliwnego do Cholesfytolu®?
Skuteczność: Cholesfytol® pomaga kontrolować poziomy cholesterolu, przy jednoczesnym zachowaniu mniejszej ilości efektów nieporządanych.
Zalecenia: